lookbookchloemini3

massimo alba logoFöddes 2006 med namnet av dess skapare, Massimo Alba handlar om minnen och vad våra kläder kan berätta. Gjort för hand i Italien med den högsta kvalitén som krav karaktäriserat av okonstruerat skrädderi, tvättade material och ledig lyx.

alberta_ferretti_identityAlberta Ferretti är en italiensk modedesigner. Dotter till en skräddare, grundade hon det självbetitlade märket Alberta Ferretti 1980, och visade samma år sin kollektion på Milano modevecka. Känd för sina eteriska och romantiska mönster ofta fint utsmyckade med spets och känd för sin draperingsteknik, har Alberta Ferretti blivit synonymt för en feminine och sensuell stil.

alteaAltea startades 1892 med att sälja slipsar, som senare gick vidare till att även producera sjalar och pochetter. Altea har alltid haft en stark kärlek för kvalitet och stil, som nu är förknippade med Alteas tyger.

andeliusgribbeSmyckesföretaget andeliusgribbe grundades 2015 av Karin Andelius och Linda Gribbe – två nära vänner och kollegor med bakgrund inom danskonsten. Ur deras genuina intresse för estetik, men även ur en vilja att bidra och göra gott, har verksamheten och konceptet vuxit fram. Smyckena är tillverkade i små svenska produktionsenheter och är gjorda i kirurgiskt stål som pläterats i sterling silver och 24 K guld.

antonelliAntonelli Firenze är ett kvinnligt varumärke, som verkligen står för “gjord av italienska kvinnor”. Där intuition, känslighet, skönhet, alla är ledord för kläderna hos Antonelli Firenze.

aspesiAspesi grundades 1969 av Alberto Aspesi. Det milanesiska märket står för användandet av innovativa material i toppkvalitet och stilen “italien chic”. Aspesi erbjuder en simpel elegans, rena linjer samt raffinerade detaljer.

Begg & coDet här skottska märket startade 1866 av grundaren Alex Begg. Med över hundra års erfarenhet och tack vare goda förutsättningar med tillgång till bra personal och fina material såsom ull, cashmir och siden har företaget växt fram och blivit ett av de ledande företagen inom vävindustrin.

boglioliBoglioli är mest känd för sina tvättade kavajer och kostymer, i material som bomull och kashmir. Detta norditalienska företag identifierar den lediga kostym stilen.

Brunello Cucinelli1978 startade Brunello Cucinelli sitt företag. Genom att färga kashmir i andra färger än den gällande trenden av naturfärger uppmärksammades han på marknaden. Med sitt säte i Solomeo producerar företaget idag plagg av absolut högsta kvalitet och med en ledigare stil. Lager på lager och en blandning av strukturer i de finaste materialen kännetecknar Brunello Cucinelli.

[/one_half]

Chester-Jefferies-logoChester Jefferies, grundades 1936, deras handskar är gjorda på det finaste materialet, lädret de använderär individuellt behandlat innan man skär lädret på traditionsenligt vis.

finamoreFinamore startade 1925 och är därmed den näst äldsta skjorttillverkaren i Napoli. Finamore tillverkar sina skjortori den finaste bomullskvaliteten och alla skjortor har handgjorda detaljer, såsom knapphål, kragar och axlar.

hernoHerno har producerat högkvalitativa jackor sedan 1948. Det som gör att Hernos jackor sticker ut, är deras blandning av funktionsmaterial såsom Gore-tex med kashmir, ull och bomull av högsta kvalitet.

incotexIncotex är byxspecialisterna inom Sloweargruppen. Man producerar komfortabla byxor med kvalitetstänk in i minsta detalj. Precis som med de andra inom Sloweargruppen står man för ett långsiktigt modetänk.

Lardini-logoSedan företaget Lardini bildades 1978, har man kombinerat traditionell sömnad med innovativa tyger. Från början producerade man åt de stora modehusen, men på senare år har Lardini stärkt sitt egna varumärke mycket framgångsrikt.

SantoniSen dom startade år 1975 har den italienska skotillverkaren Santoni expanderat och gjort sig kända världen över . Märket står för hög kvalitet och en ständig strävan efter perfektion vilket blir väldigt tydligt med tanke på att stora delar av arbetsprocessen görs för hand.

zanoneZanone är med i Sloweargruppen, och gör de bästa stickade plagg man kan tänka sig. Perfekt kashmir, ull och till sommaren sin berömda ice bomull.